Підпишіться на канал:








Наша адреса:
ТОВ ТЕКРО
м. Київ, 04071,
вул. Спаська, 5, оф. 60
Замовити продукцію та консультацію:
E-mail: order@tekro.ua
Тел.: 0 800 503 112*
*дзвінки з усіх операторів безкоштовно


  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

 

Семінар «Ефективне ведення молочної галузі»

Дата проведення: 26 квітня 2018 року

Місце проведення: м. Суми

Організатори: корпорація «Тваринпром», Департамент агропромислового розвитку Сумської облдержадміністрації.

26 квітня 2018 року відбувся семінар «Ефективне ведення молочної галузі» в м. Суми. Організаторами семінару виступили: корпорація «Тваринпром», Департамент агропромислового розвитку Сумської облдержадміністрації.

В семінарі брали участь фахівці Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації, представники Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області, керівники структурних підрозділів районних державних адміністрацій, керівники та спеціалісти ветеринарної та зоотехнічної служби сільськогосподарських підприємств району, які займаються веденням молочної галузі. Доповідачами на семінарі виступила німецька компаніє Bayer, чеська компанія ТЕКРО, доценти НУБіП України, німецька компанія «ADDCON» та інші.

Про важливість розвитку пріоритетної галузі сільського господарства – молочне скотарство розповів директор Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації Олександр Маслак. Семінар був насичений цікавими доповідями, такими як: «Організація робіт під час силосування», «Сучасний захист молочної продуктивності від втрат. Пов’язаних із зовнішніми та внутрішніми паразитами», «Причина та наслідки неякісного силосу, сінажу. Шляхи вирішення», «комплексні рішення при заготівлі силосу та сінажу», «90-60-90.. або як досягти ідеальної вгодованості корів», «Система вентиляції та охолодження для профілактики теплового стресу у корів», «Електронна система моніторингу ветеринарного благополуччя в скотарстві» та інші.

Зокрема, Щур Віктор Петрович, консультант чеської компанії ТЕКРО, розповів про те, що силос і сінаж значно відрізняється за своїми поживними властивостями. Ось тому ризики псування для них так само різняться. Детально описав чинники, які впливають на втрати та зробив їх оцінку. Акцентував на поліпшенні технології заготівлі та застосування консервантів з різними цілями дії. Для сінажу краще підходять консерванти, які прискорюють процес природного бродіння та швидше знижують рН. На цій позиції себе добре зарекомендував «КОФАС Лак», який навіть в порівнянні з іншими обробленим і необробленим консервантом сінажу, скорочує втрати сирого протеїну. Для кукурудзяного силосу краще застосовувати консерванти, які запобігають повторному зігріванню. У одних випадках допоможуть тільки хімічні консерванти, наприклад, Кофа Грейн, а в інших буде достатньо біологічних інокулянтів, таких як «КОФАС С», які продукують невелику кількість оцтової кислоти та захищають зріз від повторного нагрівання, також не дають занадто сильного закислення. Так само були описані випадки, в яких не потрібно застосовувати консерванти для силосу, але рекомендується для скорочення втрат у верхніх шарах застосовувати технологію обробки хімічним консервантом «Кофа Грейн».

Болошенко Євген Володимирович, консультант чеської компанії ТЕКРО, свою доповідь присвятив організації правильного процесу заготовки. Наголосив на важливості розподілення зон відповідальності між учасниками процесу; про вимоги, які пред'являються до керівників процесу, для забезпечення найкращої якості зеленої маси та її збереження в процесі заготівлі та зберігання. Детально описав процеси управління заготівлею в полі та безпосередньо в місцях зберігання, процеси в організації роботи транспорту.

Алексєєв Валерій розповів про важливість аналізу помилок минулого сезону та вибору цілей на новий сезон заготівлі. Детально описав питання, які потребують обговорення на етапі підготовки до процесу силосування. Про способи збільшення кількості та якості зеленої маси. Вплив енергетичної цінності та якісних показників ферментації на споживання раціону. Показав динаміку зміни собівартості молока, в залежності від врожайності та втрат під час зберігання. Слухачі побачили, що якісний основний корм можна отримати різними способами. Наприклад, обмежувати врожайність і отримувати високоякісну масу, але з високими ризиками втрат, або вибирати фазу трохи пізніше, але при цьому покращувати ферментацію та скорочувати втрати.

Всі доповіді по годівлі, профілактиці та лікуванню тварин, обладнання тваринницьких приміщень мали суттєвий зміст та пропонували готові рішення для вирішення актуальних проблем на господарстві.

Дискусія продовжувалась після закінчення семінару під час фуршету, що дало змогу учасникам обмінятися думками з питань окремих технологічних аспектів в молочному скотарстві.

 
 
© 2005 - 2024, ООО «ТЕКРО». Все права защищены.
Все права на материалы, размещенные на www.tekro.ua, охраняются в соответствии с законодательством Украины. При цитировании и использовании любых материалов ссылка на www.tekro.ua обязательна. При цитировании и использовании в интернете гиперссылка на www.tekro.ua обязательна.