Підпишіться на канал:








Наша адреса:
ТОВ ТЕКРО
м. Київ, 04071,
вул. Спаська, 5, оф. 60
Замовити продукцію та консультацію:
E-mail: order@tekro.ua
Тел.: 0 800 503 112*
*дзвінки з усіх операторів безкоштовно


  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

 

Міжнародний семінар «Моя молочна ферма» на тему «Здорові телята з мінімальними втратами»

Дата проведення: 9 листопада 2016 року.

Місце проведення: 11 міжнародна виставка сільськогосподарської техніки та обладнання «ІнтерАгро», м. Київ, вул. Салютна, 2-Б

Організатор заходу: журнал Agroexpert.

9 листопада 2016 року в рамках 11 міжнародної виставки сільськогосподарської техніки та обладнання «ІнтерАгро» відбувся семінар «Моя молочна ферма» на тему «Здорові телята з мінімальними втратами».

Розглядалися різноманітні теми, такі як: технологія запуску корів: процес консервації вимені, оцінка секрету вимені на мастит; неонатальна діарея телят; останні тенденції у вирощуванні первісток продуктивністю 10000 л тощо. З доповіддю виступив лікар вет. медицини, менеджер-консультант ТОВ “ТЕКРО“ Щур Віктор: «Як отримати хорошу корову?».

Щур Віктор поділився своїм досвідом та надав рекомендації, як із мінімальними втратами отримати здорову корову:
«На сьогоднішній день в умовах інтенсивного розвитку тваринництва підвищення молочної продуктивності неможливе без економічно-обґрунтованої системи вирощування ремонтного молодняку. Тому, організація і технологія вирощування ремонтного молодняку повинна базуватися на закономірностях індивідуального росту і розвитку та сприяти формуванню тварин з міцною конституцією і високою продуктивністю. Адже відомо, що від недорозвиненості органів внаслідок недостатньої годівлі та невідповідних умов утримання, за один період вирощування, залишає негативні наслідки та впливає на майбутню продуктивність.

Сьогодні у світовій практиці широко використовують маломолочну систему вирощування молодняку, яка передбачає згодовування передстартових і стартових комбікормів. Так, беззаперечним лідером у галузі годівлі ВРХ є компанія “ТЕКРО“, яка пропонує високоякісний стартерний комбікорм для телят “ТЕКРОСТАРТ“.

Передстартовий корм “ТЕКРОСТАРТ“ згодовується після молока починаючи з невеликих порцій. Рекомендується до передстартового корму додавати плющене зерно кукурудзи (стимулювання розвитку передшлунків), що дасть можливість після 60 дня поступово перейти на концентровані корма господарства і забезпечити стабільні середньодобові прирости.

Теля привчати до споживання високоякісного стартового гранульованого комбікорму необхідно розпочинаючи з четвертого дня після народження. Розпочинаючи з 10–12 днів цей комбікорм повинен знаходитися у годівниці теляти постійно. Також постійно (за винятком години до і години після випоювання молочних кормів) у теляти повинна бути свіжа вода.

Текростарт теляті згодовують до 2-місячного віку, використовуючи на одну тварину 35–38 кг. Адже, відомо, що сухий корм сприяє розвиткові більшої кількості різноманітних бактерій і простіших. Ці мікроорганізми швидко ростуть на вуглеводах зерна і продукують леткі жирні кислоти, масляну і пропіонову. Ці кислоти забезпечують поживні речовини для теляти і стимулюють розвиток рубця.

Використання престартеру для телят “Текростарт“ гарантує:

  • стійке зростання та розвиток (середньодобовий приріст 750 гр);
  • скорочення періоду випойки до 6 тижнів, зниження потреби в молоці або ЗЦМ;
  • оптимальний розвиток рубця та передшлунків, що дозволяє теляті раніше переходити на грубі корми;
  • профілактика захворювань шлунково-кишкового тракту;
  • зниження непродуктивних витрат (ветпрепарати, лікування, виранжіровка, падіж);
  • зниження витрат на роботу персоналу по догляду за телятами.

Для досягнення бажаного результату необхідно:

  1. Згодовувати “Текростарт“ першого тижня життя.
  2. Забезпечувати постійно свіжим кормом упродовж дня.
  3. Вільний доступ до чистої води.
  4. Максимальна гігієна.

Таким чином, правильна годівля з використанням корму “Текростарт“ – перший крок у вирощуванні здорового, продуктивного ремонтного молодняку для молочного стада.»

 
 
© 2005 - 2024, ООО «ТЕКРО». Все права защищены.
Все права на материалы, размещенные на www.tekro.ua, охраняются в соответствии с законодательством Украины. При цитировании и использовании любых материалов ссылка на www.tekro.ua обязательна. При цитировании и использовании в интернете гиперссылка на www.tekro.ua обязательна.