Підпишіться на канал:








Наша адреса:
ТОВ ТЕКРО
м. Київ, 04071,
вул. Спаська, 5, оф. 60
Замовити продукцію та консультацію:
E-mail: order@tekro.ua
Тел.: 0 800 503 112*
*дзвінки з усіх операторів безкоштовно


  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

 

Всеукраїнський практичний форум
«МОЛОЧНА ФЕРМА. Ефективне виробництво»

Дата проведення: 21 жовтня 2021 року

Місце проведення: м. Київ, вул. Оболонська Набережна, 20, "Гольф-Центр"

Організатори: журнал The Ukrainian Farmer.

Практичним досвідом поділилися авторитетні представники галузі – виробники, технологи та ветеринари, науковці. Відбулися дискусії щодо вдосконалення менеджменту для підвищення рентабельності молочної ферми; гарантування високої продуктивності стада через забезпечення здоров’я корів.

На форумі із доповіддю «MILK BAR — система природного вирощування високопродуктивної корови» виступив Самуель Малард, технічний спеціаліст із питань вирощування молодняку ВРХ новозеландської компанії MILK BAR. Він розповів, як отримати високопродуктивну корову, мінімізувавши ризики при вирощуванні телят у молочний період

Отримання високопродуктивної корови, поряд із генетичними задатками, великою мірою залежить від технології вирощування ремонтного молодняку на всіх етапах його росту і розвитку. Тому задати правильний старт особливо важливо при направленому вирощування нетеля, здатного споживати велику кількість об’ємних кормів.

Технологія MILK BAR у світі не нова, адже, не дивлячись на те, що її історія бере початок невеликій сімейній фермі на півночі Нової Зеландії, сьогодні – це глобальний бренд, що допомагає телят на 54 ринках, залишаючись, все ж, сімейним бізнесом.

Доповідач зазначив, що для отримання високопродуктивної, здорової, здатної споживати максимальну кількість об’ємних корів, корови, важливо з раннього віку правильно сформувати травний тракт тварини.

«Для здоров'я теляти життєво важливо, щоб все молоко потрапляло в сичуг. Якщо молоко надходить в рубець у результаті швидкого заковтування, випоювання через трубку або з відра, це може викликати болі в кишечнику, оскільки ферменти в рубці нездатні перетравлювати молоко. Молоко в рубці – це головна причина ацидозу рубця та відсутності приросту. При ссанні молока від корови теля використовує як позитивний, так і негативний тиск (стискання та ссання). Стимуляція дійки корови стисканням призводить до синтезу окситоцину, який змушує клітини вимені скорочуватися та виводити молоко з альвеол в молочні цистерни над дійками. При ссанні відкривається сфінктер і теля отримує молоко з дійки. Адже окситоцин не призводить до витікання молока з дійки – дійковий канал повинен бути фізично відкритий для виділення молока, – підкреслив Самуель. – Теля п'є повільно, один літр молока за 4-5 хвилин, при цьому виділяється велика кількість слини. Слина ж, яка виробляється при повільному ссанні, має природні антимікробні властивості та підвищує імунітет. Слина підтримує баланс рН в сичузі, і, таким чином, сприяє зброджуванню молока».

Щоб дізнатися більш детально, як природним шляхом сформувати високопродуктивну корову і скоротити витрати підприємства на ветеринарні препарати, звертайтеся до спеціалістів компанії ТЕКРО (0 800 503 112* дзвінки безкоштовні).

 
 
© 2005 - 2024, ООО «ТЕКРО». Все права защищены.
Все права на материалы, размещенные на www.tekro.ua, охраняются в соответствии с законодательством Украины. При цитировании и использовании любых материалов ссылка на www.tekro.ua обязательна. При цитировании и использовании в интернете гиперссылка на www.tekro.ua обязательна.