Підпишіться на канал:








Наша адреса:
ТОВ ТЕКРО
м. Київ, 04071,
вул. Спаська, 5, оф. 60
Замовити продукцію та консультацію:
E-mail: order@tekro.ua
Тел.: 0 800 503 112*
*дзвінки з усіх операторів безкоштовно


  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

 

Як перевірити ефективність підкислювачів?

По-перше, треба визначитись, для яких цілей ви хочете використовувати препарат.

  • Для контролю мікробної контамінації кормів, або чи для зниження рН.

Для порівняння ефективності в якості консерванту є три простих способи:

  1. Візьміть 3 – 5 кг комбікорму, який не має в складі підкислювачів, та поділіть його на дві проби. Одну залиште необробленою, а в другу вимішайте 0,1% ADDCON XF Superfine (1 грам препарату для 1 кг корму, або 2 грами препарату для 2 кг корму). Обидві проби пересипте в банки, та залиште в теплому місці в продовж тривалого періоду (1 – 2 місяці), поки не побачите візуально, що необроблена проба почала пліснявіти. Порівняйте її візуально з обробленою пробою.
  1. Візьміть зіпсовану сировину (м’ясо-кісткове борошно, білкову сировину, в якій підтверджено наявність збудника). Проведіть 2 мікробіологічних дослідження (загальна мікробна забрудненість та/або конкретні збудники). Перше зробіть перед обробкою ADDCON XF Superfine, друге після оброки через 2 – 3 дні. Для досліду використовуйте дозування 0,3% ADDCON XF Superfine (3 грами препарату для 1 кг корму/сировини, або 6 грам препарату для 2 кг корму/сировини).
  1. Зробіть мікробіологічні дослідження в декількох технологічних точках під час виробництва та використання комбікорму в годівлі. Відберіть проби з однієї партії комбікорму: зі змішувача, після охолоджувача (якщо є грануляція), далі з автотранспорту чи місць зберігання біля тваринницьких приміщень, та одну збірну пробу безпосередньо з годівниць у тварин (конвертом, 5 точок). Ви побачити динаміку зміни гігієни корму, та можливу появу якихось збудників. Не використовуйте для такого дослідження партії комбікормів, в яких використовувався антибіотик та підкислювачі. Якщо корм в годівницях не відповідає санітарним стандартам, зробіть декілька партій комбікорму з використанням 0,1% ADDCON XF Superfine. Повторіть дослідження, переконайтесь що проблема вирішена та спостерігайте реакцію тварин (споживання, середньодобовий приріст, конверсія, збереженість).
Для порівняння в якості підкислювача зробіть два дослідження:
  1. Візьміть декілька підкислювачів, які вас зацікавили, наприклад, FORMI NDF. Додайте їх у кількості 0,1% та 0,15% в звичайну воду. Порівняйте рН необробленого зразка та зразків з різними підкислювачами, з різним дозуванням. Зверніть увагу, на скільки сильно зменшується рН, при збільшенні дозування одним тим самим підкислювачем. Значне зниження вказує на відсутність буферних солей, швидку дисоціацію (знижується бактерицидна дія).
  1. Змішайте готовий комбікорм з водою, в пропорції: на одну частину корму, дві частини води. Зробіть декілька таких проб, для різних підкислювачів (по 3 проби на кожний) та одну для контрольного зразку. Додайте в отримані розчини 0,2; 0,3 та 0,5% кожного з підкислювачів. Порівняйте рН кожного зразку між собою, з іншими підкислювачами та з контрольним зразком. На скільки сильно зменшується рН при додаванні 0,2% підкислювача. На скільки сильно зменшується при збільшенні дозування.
Зробивши такі порівняння, ви побачите потенціал кожного продукту.
  • Важливо, щоб підкислювач не тільки зменшував рН води, а щоб краще знижував рН в розчині з комбікормом. Який з підкислювачів краще впорався?
  • Зверніть увагу на небезпечність, щоб підкислювач в воді максимально менше впливав на зміну рН при додаванні його у воду. Швидке зниження рН при збільшенні дозування вказує на швидкість підкислювача та ймовірну низьку дію в кишечнику.

Валерій Алєксєєв, технічний консультант чеська компанія ТЕКРО/німецька компанія ADDCON

 
 
© 2005 - 2024, ООО «ТЕКРО». Все права защищены.
Все права на материалы, размещенные на www.tekro.ua, охраняются в соответствии с законодательством Украины. При цитировании и использовании любых материалов ссылка на www.tekro.ua обязательна. При цитировании и использовании в интернете гиперссылка на www.tekro.ua обязательна.